infocenter.jpg

Museum i stueetagen

I Danmarks Fugle Zoo kan vi godt lide at være lidt nostalgiske, og da parken har en meget spændende fortid, syntes vi at det ville være sjovt for vore gæster at få en del af denne gamle fortid tilbage. Alle de gamle ting,som museet indeholder er stort set fundet her på ejendommen, under den store renovering i 90'erne. Vi har dog på det sidste fået tildelt en del fra andre gårde her i nabolaget, så det hele er fra en tid her i Tommerup. Den røde tråd i udstillingen ses bedst hvis man går venstre rundt i lokalet. Først en skomagers værktøj, så lidt fra vask og strygning inden man fik automatiske maskiner. Symaskiner før de blev elektriske, komfuret i køkkenet der skulle passes med brænde, der kunne man ikke bare lige skrue ned hvis man blev forstyrret. Der er også 2 hestevogne, en når man skulle til kirke eller til finere komsammen, og så en når der skulle køres i marken. Det er datidens gyllevogn, og man kunne godt lugte hvad der foregik, men ikke så slemt som i dag.

En masse små håndværktøjer fra have og marker, og her skal man huske at næsten alt foregik med håndkraft eller med hestekraft. Sådan var det også for stifteren af denne fuglepark. Han gik i marken hele dagen inden han kom hjem til sine fugle, som kun var hans hobby i starten. Når han gik i haven eller i marken var det mange gange med nogle af disse værktøjer. Når man så ser på det smukke bakkede terræn som fugleparken er anlagt i, så har det været utroligt hårdt for både mennesker og dyr dengang. 

Til sidst har vi lavet et lille servicested, hvor der er et utal af andre besøgsmål i området eller her på Fyn. En lille service fra Danmarks Fugle Zoo til vore gæster.

Danmarks Fugle Zoo - Frydenlund Fuglepark // Skovvej 48-50 // 5690 Tommerup // Tlf.: 64 76 13 22
Kornelius Marketing